Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fundația Soros intenționează să pună capăt activităților sale în UE

© AP Photo / Kevin WolfGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2023
Abonare
Organizaţia Open Society Foundations, înfiinţată de miliardarul George Soros, intenţionează să se retragă sau să pună punct unei mari părţi din activitatea sa în Uniunea Europeană, pe măsură ce îşi redirecţionează atenţia spre alte părţi ale lumii.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Open Society Foundations, organizația fondată de miliardarul George Soros, intenționează să își retragă sau să pună capăt unei mari părți a activității sale în Uniunea Europeană, pe măsură ce își mută atenția către alte părți ale lumii, potrivit unui e-mail intern consultat de Reuters.
Decizia presupune că rețeaua se va îndepărta de activitatea legată de afacerile interne europene și se va concentra pe regiune în contextul unor probleme globale mai mari, potrivit e-mailului trimis angajaților.
"În cele din urmă, noua direcție strategică aprobată prevede retragerea și încetarea unei mari părți din activitatea noastră actuală în cadrul Uniunii Europene, mutând atenția și alocând resursele către alte părți ale lumii", se arată în e-mail.
Fundația a anunțat în iunie că George Soros, un finanțist în vârstă de 93 de ani, va preda fundația sa de 25 de miliarde de dolari, care acordă granturi, fiului său Alex, iar în iulie a dezvăluit planurile de a concedia 40% din personalul său global, în cadrul unei schimbări strategice.
"Această schimbare nu este o reflecție asupra activității anterioare și a numeroaselor contribuții ale personalului de-a lungul anilor, ci mai degrabă o decizie orientată spre viitor, înrădăcinată în oportunitățile viitoare de a avea un impact semnificativ".
E-mailul intern nu a detaliat modul în care fundația își va schimba finanțarea, dar un purtător de cuvânt a declarat că grupul va continua să sprijine grupurile societății civile din Europa, inclusiv pe cele care lucrează în domeniul afacerilor externe ale UE, menținând în același timp sprijinul pentru comunitățile europene de romi.
Fluxul de știri
0