Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarus va participa pentru prima dată la evenimentele summitului BRICS

NDB logo - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2023
Abonare
Belarusul va fi reprezentat la summitul BRICS din Africa de Sud de ministrul de externe Serghei Aleinik
BUCUREȘTI, 16 aug -Sputnik. Pentru prima dată, delegația belarusă va participa la evenimente în marja summitului BRICS, care va avea loc săptămâna viitoare la Johannesburg, a declarat Anatoly Glaz, secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus, pentru RIA Novosti.

"Avem o invitație corespunzătoare, iar delegația noastră intenționează să fie acolo. Suntem aproape și înțelegem tema principală a viitorului summit, sună ca „BRICS și Africa: un parteneriat pentru o creștere comună accelerată, dezvoltare durabilă și multilateralism incluziv. Deci, pentru prima dată, Belarus va participa la evenimentele acestui summit”, a spus diplomatul.

În numele președintelui Alexander Lukașenko, delegația belarusă va fi condusă de ministrul de externe Serghei Aleinik.
El va lua parte la discuțiile BRICS Africa Outreach și BRICS Plus.
La summitul BRICS, care va avea loc la Johannesburg în perioada 22-24 august, vor participa liderii Chinei , Indiei , Braziliei și Africii de Sud . Rusia va fi reprezentată de ministrul de externe Serghei Lavrov . Președintele Vladimir Putin va participa la summit prin videoconferință.
Ministrul sud-african de externe Naledi Pandor a declarat că 23 de țări și-au declarat oficial dorința de a adera la BRICS. În mai, Minsk a solicitat membrilor BRICS admiterea în asociație, a informat mai devreme RIA Novosti în serviciul de presă al Ministerului de Externe din Belarus.
Fluxul de știri
0