Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rubla se întărește după ce Banca Centrală a Rusiei a luat măsuri

© Sputnik / Виталий ТимкивBancnote a dolarului american și rublei rusești
Bancnote a dolarului american și rublei rusești - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Bancnote a dolarului american și rublei rusești
Abonare
Rubla rusească a urcat la 98 față de dolarul american la deschiderea comerțului marți, după ce Banca Centrală a ridicat rata dobânzii cheie la 12%.
BUCUREŞTI, 15 aug – Sputnik. Recuperarea monedei ruseşti a avut loc după ce a înregistrat cea mai mare scădere din ultimele 16 luni. Rubla a scăzut luni la 101 faţă de dolar și la 111 faţă de euro. Cu toate acestea, moneda a început să se recupereze la ora de închidere a comerțului, după ce Banca Rusiei a anunțat o ședință de urgență despre rata cheie.
Autoritatea de reglementare, care planificase iniţial pentru 15 septembrie următoarea decizie privind rata dobânzii, a majorat rata cheie de la 8,5% la 12% în timpul ședinței de urgență de marți, potrivit RT.
Banca Centrală a crescut luna trecută rata cheie cu un punct procentual, la 8,5%, invocând creșterea inflației. Înainte de aceasta, rata a rămas neschimbată pentru mai multe ședințe consecutive, din octombrie anul trecut.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Rusia
Lavrov: SUA, NATO și UE provoacă răspândirea necontrolată a armelor în lume
Luni, consilierul economic al președintelui Vladimir Putin, Maksim Oreşkin, a declarat că se așteaptă ca moneda rusească să se stabilizeze și că banca centrală are toate instrumentele necesare pentru a face față situaţiei.
În același timp, autoritatea de reglementare a oferit asigurări că deprecierea rublei nu prezintă niciun risc pentru stabilitatea financiară a Rusiei.
Fluxul de știri
0