Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia, deschisă către intensificarea cooperării tehnico-militare cu alte state

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Abonare
Rusia este deschisă să dezvolte o cooperare tehnico-militară cu alte țări și cu toți cei care își urmează calea lor independentă de dezvoltare, a declarat luni președintele Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 15 aug – Sputnik. Potrivit președintelui rus, „vorbim despre o interacțiune egală cu statele interesate să-și protejeze interesele naționale și calea de dezvoltare suverană”. În special, Rusia oferă cooperare în formarea personalului, în instruirea personalului militar și în organizarea de exerciții comune.
De asemenea, Putin a subliniat necesitatea creării în comun a unui sistem de securitate egal și indivizibil, care să protejeze în mod fiabil fiecare țară.
„Rusia este deschisă către aprofundarea unui parteneriat tehnologic egal și către cooperarea tehnico-militară cu alte țări, cu toți cei care își apără interesele naționale şi calea lor independentă de dezvoltare. De asemenea, [Rusia] consideră că este esenţial a construi împreună un sistem de securitate egal, indivizibil, care va proteja în mod fiabil fiecare stat”, a declarat Putin într-un discurs video adresat participanților la a noua ediţie a Forumului internațional tehnico-militar Armata-2023, potrivit Sputnik Internaţional.
De asemenea, Rusia oferă companiilor străine posibilitatea de a dezvolta o cooperare tehnologică militară, a adăugat președintele.
Adresându-se participanților la Forumul Armata-2023, Putin a mai spus că piața produselor care folosesc inteligența artificială este în creştere în Rusia.
„Vă sugerăm să acordați atenție produselor civile inovatoare ale companiilor noastre din industria apărării. Acestea sunt bărci și elicoptere, vehicule-amfibie și drone”, a subliniat Putin.
El a menționat că anul acesta programul de afaceri al Forumului, din care fac parte 250 de evenimente, este dedicat diversificării complexului militar-industrial și dezvoltării tehnologiilor bazate pe inteligență artificială. „Rusia are ceva de oferit în aceste domenii inovatoare și promițătoare”, a spus preşedintele.
Totodată, președintele rus a subliniat că din ce în ce mai multe companii străine din domeniul industriei militare devin participante la forum, menționând că 82 de organizații străine au participat la evenimentul din acest an.
Forumul în domeniul industriei de apărare Armata-2023 are loc în perioada 14-20 august. Agenţia Sputnik este partenerul oficial al evenimentului.
Fluxul de știri
0