Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kennedy Jr. spune că americanii au fost lipsiți de bonuri de mâncare din cauza Ucrainei

© AFP 2024 / JOSEPH PREZIOSORobert Kennedy, Jr.
Robert Kennedy, Jr. - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Abonare
Kennedy Jr.: Americanii au pierdut bonuri de mâncare din cauza ajutorului SUA acordat Ucrainei
CHIȘINĂU, 15 august - Sputnik. Cheltuielile SUA pentru ajutorul Ucrainei au ajuns la 113 miliarde de dolari, în timp ce milioane de americani pierd accesul la bonuri de alimente și asigurări de sănătate, a declarat candidatul democrat la președinție Robert Kennedy Jr.
„Până în prezent am alocat peste 113 miliarde... Cum putem face acest lucru prin anularea bonurilor alimentare pentru 30 de milioane de americani și a asigurării medicale pentru 15 milioane de americani”, a fost revoltat Kennedy Jr. într-un interviu cu prezentatorul TV american Tucker Carlson.
Kennedy a mai remarcat că Ucraina a devenit de fapt o platformă de confruntare între superputerile lumii.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Kremlinul a subliniat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a mai declarat că SUA și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, „inclusiv nu doar furnizarea de arme, ci și pregătirea personalului... în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări”.
Fluxul de știri
0