Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii supărați foc pe cei de la guvern

© Sputnik / Dmitry TerekhovProtestul fermierilor
Protestul fermierilor - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Abonare
După protestul de averitazare organizat ieri de Asociația Forța Fermierilor, agricultorii au devenit și mai revoltați în urma tratamentului arogant de care au avut parte din partea reprezentanților guvernului.
Agricultorii de la Chișinău sunt supărați foc pe autorități. Pentru o discuție cu prim-ministrul, fermierii trebuie să se înscrie la audiență.
Fermierii de la Chișinău își doresc o întâlnire cu prim-ministrul Dorin Recean pentru că sunt profund indignați că ajutorul pe care l-au anunțat miniștrii în ședința de ieri a Executivului, nu ar acoperi nici 25% din pierderile agricultorilor la culturile de prima grupă.
La fel, „Forța Fermierilor” atrage atenția că „decizia privind alocarea celor 200 de milioane din Fondul de intervenții pentru compensații încă nu există și nici nu se cunoaște când ajunge motorina din România”.
În comunicatul difuzat astăzi se anunță că agricultorii vor încerca să depună toate eforturile în următoarele zile pentru a avea discuții cu demnitarii de la Chișinău în vederea obținerii unor rezultate în baza revendicărilor înaintate. Asociația anunță că dacă aceste încercări vor eșua își asumă dreptul să recurgă la acțiuni de protest.

„Însă, dacă toate tentativele asociației din nou vor fi ingorate, ne rezervăm dreptul de a recurge la alte acțiuni de protest cu tehnica agricolă cu blocarea traseelor naționale”, se menționează în comunicat.

Fluxul de știri
0