Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cum sunt vânaţi politicienii conservatori din întreaga lume

© AFP 2024 / MICHAL CIZEKPeter Szijjarto
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2023
Abonare
Ministrul de externe maghiar: În acest moment, în întreaga lume, are loc o vânătoare a politicienilor liberali conservatori.
BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Comentând acuzațiile aduse președintelui Republicii Srpska, Milorad Dodik, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că în acest moment, în întreaga lume, are loc o vânătoare a politicienilor liberali conservatori, care apără curajos interesele naționale.
„În SUA prin astfel de acuzații se încearcă să se anihileze candidatura unui politician cu mari șanse la alegerile prezidențiale, în Slovacia a fost arestat liderul partidului cu cele mai mari șanse la alegerile parlamentare din toamnă, iar în Bosnia și Herțegovina este urmărit penal liderul sârbilor, ales în mod democratic”, a postat Szijjártó pe contul său de socializare.
„Se tem de voința poporului ca de foc. Unde sunt Transparency International, Amnesty International sau Comitetul Helsinki? Evident, sunt pe un stat de plată”, a mai declarat ministrul maghiar de externe.
Fluxul de știri
0