Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Siria condamnă noile sancțiuni occidentale împotriva Belarusului

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСирийский флаг на фоне разрушенного дома в сирийском городе Маалюля
Сирийский флаг на фоне разрушенного дома в сирийском городе Маалюля - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
Siria condamnă noul pachet de sancțiuni occidentale împotriva Belarusului
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik.Siria condamnă ferm noile sancțiuni occidentale împotriva Belarusului, a declarat Ministerul sirian de Externe într- un comunicat .
Statele Unite au extins miercuri lista de sancțiuni pentru Belarus, adăugând mai multe organizații la aceasta, inclusiv Uzina de Aviație Civilă din Minsk și transportatorul aerian Belavia . La rândul său, Canada a impus sancțiuni împotriva Ministerului Apărării și a trupelor interne din Belarus. În plus, Regatul Unit a impus sancțiuni împotriva a șase întreprinderi din Belarus.

„Republica Arabă Siriană condamnă cu fermitate noul pachet de sancțiuni și restricții impuse recent de țările occidentale Republicii prietene Belarus, declarațiile ostile ale oficialilor occidentali și încercările acestora de a se amesteca în afacerile interne ale Belarusului”, a declarat Ministerul de Externe sirian pe rețelele de socializare.

Regimul de sancțiuni al SUA împotriva Belarusului a fost inițiat în 2006 printr-un decret al președintelui George W. Bush . De atunci, SUA și UE au extins constant presiunea sancțiunilor asupra Minskului . Astfel, la începutul acestei săptămâni, Regatul Unit a impus sancțiuni împotriva a șase întreprinderi din Belarus, inclusiv fabrici de producție de produse opto-electronice și radio-electronice și Uzina de reparații de avioane Orsha.
Înainte de aceasta, Uniunea Europeană a impus și sancțiuni împotriva a trei întreprinderi industriale din Belarus și a anunțat interzicerea exportului în țară de bunuri și tehnologii care contribuie la îmbunătățirea militară și tehnologică a acesteia. De asemenea, a fost impusă o interdicție privind importul în Belarus de arme de foc și muniție, precum și de bunuri și tehnologii adecvate pentru utilizare în aviație și industria spațială.
Fluxul de știri
0