Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul președinte al Nigerului este acuzat de trădare

© AFP 2024 / ISSOUF SANOGOMohamed Bazoum
Mohamed Bazoum - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
Noua conducere a Nigerului neagă orice acuză cu privire la presupuse tratamente abuzive la care ar fi fost supus fostul președinte al țării. De asemenea, anunță intenția de a îl pune sub acuzare pentru crima de înaltă trădare și subminarea securității țării.
BUCUREȘTI, 14 aug -Sputnik. Autoritățile militare care au preluat controlul asupra Nigerului, răspund acuzelor făcute de fostul președinte al țării, dar și de cercuri externe care îl susțin pe acesta, conform cărora acesta și familia sa ar fi fost supuși la rele tratamente.
Fostul președinte al Nigerului, Mahomed Bazoum, se află în arest la domiciliu în reședința prezidențială, alături de soție și de fiul său.
În privinţa preşedintelui demis, regimul militar a cerut "să se pună sub semnul întrebării sinceritatea pretenţiei sale de a susţine că este sechestrat, deşi militarii nu i-au invadat niciodată reşedinţa prezidenţială şi acesta dispune încă de toate mijloacele de comunicare". De asemenea, Bazoum "este vizitat în mod regulat de medicul său". După o astfel de vizită, "medicul nu a ridicat nicio problemă cu privire la starea de sănătate a preşedintelui demis şi a membrilor familiei sale", conform sursei citate. Potrivit unui consilier al preşedintelui înlăturat de la putere, o consultaţie medicală a avut loc sâmbătă.
"Guvernul nigerian a strâns până în prezent probele pentru a-l urmări în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale competente pe preşedintele înlăturat şi pe complicii săi locali şi străini pentru înaltă trădare şi subminarea securităţii interne şi externe a Nigerului", a declarat colonelul Amadou Abdramane, unul din membrii regimului, într-un comunicat de presă citit la postul public de televiziune.
Guvernul rebel din Niger a fost de acord să înceapă discuțiile cu liderii ECOWAS, a relatat Al Jazeera TV.
Fluxul de știri
0