Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Agricultorii protestează din nou

© Sputnik / Rodion ProcaПротест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023
Протест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2023
Abonare
Fermierii din Republica Moldova au ieșit astăzi la un „protest de avertizare”.
CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Astăzi, Asociația Forța Fermierilor a organizat un protest în semn de avertizare în fața Guvernului. Aceștia vor să le amintească autorităților de la Chișinău de promisiunile făcute față de agricultorii moldoveni.
Președintele Asociației Forța Fermierilor, Alexandru Slusari, este indignat că din 27 iulie, de când ministrul Agriculturii a anunțat că au fost identificate 200 de milioane de lei și patru mii de tone de motorină pentru agricultori, până la ziua de astăzi fermierii nu au văzut nici bani, nici combustibil.
„D-lui (n.r. – Dorin Recean) pe durata lunii iulie, în pofida promisiunii că o dată pe lună o să avem această comunicare, nu a dat curs invitației noastre și iată ieri (n.r. – 11 august 2023) noi am primit ultimul răspuns nu de la guvern, dar de la Ministerul Agriculturii, unde este scris că regulamentele se află la etapa de promovare, și noi cam vreo câteva săptămâni primim așa răspuns, de moratoriu nu se vorbește nimic clar care o să fie soarta, doar se anexează avizul Ministerului Finanțelor, care, după mine, este unul incert”, a explicat el în cadrul unei emisiuni TV.
Fluxul de știri
0