Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premier interimar în Pakistan

© AP Photo / K.M. ChaudaryИмран Ахмад Хан Ниази
Имран Ахмад Хан Ниази - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anwar-ul-Haq Kakara, un senator din cea mai puțin populată provincie pakistaneză, va fi numit prim-ministru interimar pentru a conduce Pakistanul până la organizarea de alegeri peste câteva luni.
BUCUREȘTI, 13 aug -Sputnik. Alegerea lui Anwar-ul-Haq Kakara este menită să încerce să aplaneze tensiunile dintre diversele etnii și grupări religioase și politice care își dispută hegemonia în Pakistan.
„Am convenit în primul rând că, indiferent cine va fi prim-ministru, acesta ar trebui să provină dintr-o provincie mai mică, astfel încât să fie abordate cererile provinciilor mai mici”, a declarat Raja Riaz Ahmad după o întâlnire cu premierul demisionar Shehbaz Sharif.
Parlamentul pakistanez a fost dizolvat miercuri și, conform legii, alegerile ar trebui să aibă loc în termen de 90 de zile, dar ultimele date ale recensământului publicate săptămâna trecută ar putea să le amâne, deoarece comisia electorală are nevoie de mai mult timp pentru a redesena circumscripțiile electorale, potrivit guvernului.
În cazul în care acest lucru se va întâmpla, alegerile vor avea loc fără fostul premier Imran Khan, care a fost condamnat la sfârșitul săptămânii trecute pentru corupție la trei ani de închisoare.

Guvernul interimar va avea sarcina de a conduce o țară aflată în criză politică de când Khan a fost înlăturat din funcție printr-un puci parlamentar de care Occidentul colectiv nu e străin, în aprilie 2022.
Fluxul de știri
0