Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politician german: Gazul rusesc a fost o binecuvântare pentru economie

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLSupporters of the right-wing populist Alternative for Germany (AfD) party display an AfD banner during a demonstration by AfD supporters in Berlin on November 7, 2015
Supporters of the right-wing populist Alternative for Germany (AfD) party display an AfD banner during a demonstration by AfD supporters in Berlin on November 7, 2015 - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2023
Abonare
Liderul fracțiunii parlamentare AfD din Bundestag, Anton Baron, a declarat că Germania trebuie să reia importul de gaze naturale din Rusia.
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. În pofida conflictului din Ucraina, Germania trebuie să reia importurile de gaze rusești, este de părere Anton Baron, liderul fracțiunii parlamentare Alternativa pentru Germania, citat de Zeit.
„Gazul rusesc a fost o binecuvântare pentru economie și pentru prosperitatea noastră”, a spus el.
Baron crede că trecerea la energie regenerabilă nu va fi o salvare pentru țară, ci, dimpotrivă, va pune Germania într-o poziție dependentă de alte țări.
Anterior, JB Press a relatat că Germania se confruntă cu o recesiune economică după refuzul de a importa gazul rusesc. Industria chimică, motorul economiei germane, este cea mai grav afectată.
La rândul său, grupul german de operatori de stocare a gazelor INES a declarat că Germania a reușit să supraviețuiască sezonului precedent de încălzire datorită vremii blânde de iarnă și a consumului redus. Dacă iarna care urmează va fi foarte friguroasă în Germania, rezervele de stocare a gazelor se vor epuiza până la sfârșitul lunii ianuarie.
Fluxul de știri
0