România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Israelul îl reevaluează pe George Simion

© Photo : AURGeorge Simion
George Simion - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2023
Abonare
Israelul își caută aliați între suveraniștii europeni și de aceea este tot mai evidentă și curtarea AUR și a lui George Simion, în ciuda accentelor antisemite ale unor lideri ai partidului.
BUCUREȘTI, 13 aug -Sputnik. După ce ministerul de externe din Israel a cerut ambasadei Israelului la București să reevalueze AUR și pe liderul său, presa israeliană începe articole favorabile.
Ziarul proguvernamental Israel Hayom a publicat un interviu cu liderul AUR, George Simion, cu titlul: „Memoria Holocaustului – nu face parte din jocul politic: un interviu cu politicianul de 36 de ani care zguduie România”.
Președintele AUR e prezentat într-o lumină pozitivă pe tot parcursul articolului: „George Simion este cel mai tare nume din politica românească. Tânărul politician în vârstă de 36 de ani a fondat partidul național de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate și este deja perceput de către establishmentul politic, ca fiind cea mai mare amenințare înaintea alegerilor pentru președinție, parlament, alegerile locale și pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2024”, se arată în articol.
Jurnaliștii de la Haaretz au scris că Eli Cohen, ministrul israelian de Externe, face presiuni ca ambasada Israelului de la București să aibă legături și cu AUR.
„Liderul partidului a făcut, recent, eforturi pentru a-și schimba atitudinea față de Israel și de lumea evreiască, inclusiv prin declarații de acceptare a responsabilității României în perioada Holocaustului, denunțând antisemitismul și descriindu-l pe tiranul Ion Antonescu drept un criminal de război”.
Ca urmare, Ministerul de Externe și ambasada din România examinează, cu avizul Yad Vashem și al altor autorități, dacă aceasta este o schimbare autentică ce va permite o nouă politică față de acest partid”, este poziția oficială a Ministerului de Externe din Israel.
Fluxul de știri
0