România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Instituțiile culturale din România, amenințate cu dispariția

CC BY-SA 3.0 / Britchi Mirela / Muzeul Național al Țăranului RomânMuzeul Național al Țăranului Român
Muzeul Național al Țăranului Român - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2023
Abonare
Guvernul Ciolacu riscă să provoace o adevărată apocalipsă în cultura română, dacă măsurile cu privire la reducerea deficitului bugetar vor fi aplicate și sectorului cultural, atrag atenția managerii.
BUCUREȘTI, 13 aug -Sputnik. Managerul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, a declarat, vineri, că 45% dintre muzeele din România „vor dispărea pur şi simplu”, dacă proiectul de ordonanţă privind reducerea deficitului bugetar ar intra în vigoare.
„Există un proiect de ordonanţă a Guvernului, care urmăreşte distrugerea muzeelor României. Dacă această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, 45% din muzeele României vor dispărea pur şi simplu. Va fi un atentat la cultura naţională şi la identitatea culturală a României. Aceasta este o poziţie pe care eu am inserat-o într-un apel adresat Guvernului României în numele a cinci organizaţii neguvernamentale care se ocupă de protejarea patrimoniului cultural naţional al României şi suntem hotărâţi să mergem împotriva Guvernului până la capăt. Deci nu vom accepta niciun fel de decizie care va afecta cultura română. Nu vreau ca Guvernul României să reducă deficitul bugetar pe seama noastră”, a spus Niţulescu.
Managerul MNŢR a acuzat pentru situația economică și deficit, împrumuturile realizate „în mod nesăbuit”, dar şi „adoptarea a tot felul de pensii pentru nişte oameni care nu le merită”.
Fluxul de știri
0