România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Preşedintele Academiei Române critică Festivalul Untold

Academia Română - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Academiei Române spune că ”Festivalul Untold ține de anularea culturii, produce foarte mult rău”
BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Comentarii acide din partea lui Ioan Aurel-Pop, preşedintele Academiei Române, cu privire la scandalul de la Festivalul Untold.
„Festivalul Untold ține de anularea culturii, după părerea mea. Tinerii gustă și iubesc ceea ce li se oferă. Noi ne-am străduit în ultimele decenii să le oferim un anumit tip de muzică, un anumit fel de scenă, un anumit fel de joc pe scenă, anumite tipuri de lumini cu scântei care pot lua foc dacă nu suntem atenți și așa mai departe”, a spus acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, la Gândul live.
”Pe de altă parte, în ultimii ani a apărut și povestea asta cu diferența de gen, cu posibilitatea de a alege sexul copilului. Toate aceste lucruri amestecate și bombardate pe un fond lipsă, pe un fond de cultură generală și de viață au devenit un cocktail foarte periculos, exploziv”, a atras el atenția.
Totodată, președintele Academiei regretă că aceste generații tinere nu au mai avut timp să asculte poveștile bunicilor și sunt generații care au prins din zbor un calup de viață și pentru ei viața este aceasta.
”Festivalul în sine, după părerea mea, produce foarte mult rău și răul se va vedea în câțiva ani. Tinerii nu mai doresc să studieze de la o anumită vârstă. Trăiesc o viață paralelă. Muzica a devenit o trăire rebelă, complet atipică, care te scoate din fire. Tinerii nu ar putea participa la Festivalul George Enescu”, a mai a spus Ioan Aurel Pop.
Fluxul de știri
0