România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Facilități americane pentru tranzitul cerealelor ucrainene

CC BY 3.0 / Ioan Cepaliga / Portul Galați, România
Portul Galați, România - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2023
Abonare
Ce nu fac americanii ca să își ajute propriile companii ce dețin producția agricolă ucraineană? În contextul în care cea mai mare parte a producției ucrainene de cereale aparține unor concernuri americane, Washingtonul se implică în ”salvarea” exporturilor ucrainene.
BUCUREȘTI, 12 aug -Sputnik. Statele Unite ale Americii au promis asistenţă financiară vecinilor Ucrainei, pentru a achiziţiona nave precum şalupe pilot şi pentru a facilita transbordarea şi tranzitul transfrontalier al cerealelor din Ucraina, în scopul susţinerii în continuare a eforturilor regionale în acest sens, a transmis, vineri, Ambasada SUA la București.
"Statele Unite vor contribui, de asemenea, la modernizarea infrastructurii critice pentru transportul feroviar şi rutier şi transbordare, extinderea accesului la piese pentru vagoanele de tren şi liniile de asamblare a căilor ferate şi sprijinirea sectorului privat de-a lungul Dunării, în creşterea capacităţii de export. Pentru a susţine în continuare eforturile regionale, Statele Unite au promis asistenţă financiară vecinilor Ucrainei, pentru a achiziţiona nave precum şalupe pilot şi pentru a facilita transbordarea şi tranzitul transfrontalier", mai precizează Ambasada SUA.
Înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, ai Republicii Moldova şi României s-au reunit, vineri, la Galaţi, pentru a discuta despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina. La întâlnire au participat Ambasadorul Jim O'Brien, Coordonatorul pentru Sancţiuni din Departamentul de Stat al SUA, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, şi Şeful adjunct interimar al Misiunii SUA în Republica Moldova, Mary Alexander, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, viceprim-ministrul moldovean Vladimir Bolea, şi directorul general al Comisiei Europene pentru Mobilitate şi Transport, Magda Kopczynska.
Fluxul de știri
0