Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Balcanii se reașează geopolitic

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKРеджеп Тайип Эрдоган и Виктор Орбан
Реджеп Тайип Эрдоган и Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se consolidează relația trans-balcanică, sub coordonarea Turciei și Ungariei. Din păcate, România este ignorată în aceste demersuri de reașezare geopolitică a regiunii.
BUCUREȘTI, 12 aug -Sputnik. Premierul ungar Viktor Orbán l-a invitat la Budapesta pentru o vizită oficială pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a acceptat invitaţia, a transmis pentru MTI Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului maghiar.
Întâlnirea celor doi politicieni va avea loc în 20 august, iar printre subiectele care urmează să fie discutate se regăsesc cele vizând securitatea, industria de apărare şi problemele economice.
Părţile vor pregăti şi următoarea reuniune a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt Turcia-Ungaria, care va avea loc la Budapesta, la sfârşitul anului.
Întâlnirea are loc în contextul în care mai multe proiecte de înaltă infrastructură se desfășoară în regiunea Balcanilor, inclusiv un tren de mare viteză care să lege Istanbulul de Viena, cu trecere prin Sofia, Belgrad și Budapesta.
Fluxul de știri
0