Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Armata lui Zelenski nu știe engleza

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2023
Abonare
Regimul de la Kiev solicită tot mai imperativ și în regim de urgență primirea de avioane F-16, dar se confruntă cu o problemă neașteptată: piloții nu se descurcă în limba engleză deci nu pot învăța să piloteze avioanele.
BUCUREȘTI, 12 aug -Sputnik. Doar 8 piloți ucraineni, vorbitori de limbă engleză, pot fi antrenați să folosească avioanele F-16 promise Ucrainei.
Conform unor oficiali ai SUA, citați de Politico, Ucraina mai dispune de alți 20 de piloți care „vorbesc ceva engleză” și care urmează să înceapă cursuri intensive de limba engleză în Marea Britanie în această lună.

Totodată, alți 32 de piloți ucraineni - un număr suficient pentru operarea a două escadrile de avioane de vânătoare - au fost identificați drept „potențiali” candidați pentru a intra în programul F-16, dar aceștia nu cunosc deloc limba engleză, ceea ce reprezintă o problemă, mai ales când vine vorba de trecerea de la un aparat de concepție sovietică (Ucraina are în dotare exclusiv aparate de luptă de tip MiG sau Suhoi) la un avion NATO.
O mare necunoscută rămâne însă cea a pregătirii personalului tehnic, care este cel puțin la fel de important ca și piloții în manipularea viitoarelor ”donații” de avioane F16 făcute de Occidentul colectiv regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0