Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Scopul ofensivei Armatei Ruse în direcția Kupiansk este eliberarea Harkovului

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaРабота артиллерийских расчетов РСЗО БМ-21 "Град" ЦВО на Краснолиманском направлении в ЛНР
Работа артиллерийских расчетов РСЗО БМ-21 Град ЦВО на Краснолиманском направлении в ЛНР - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2023
Abonare
Armata ucraineană mai dispune de rezerve, dar țările NATO și alți „donatori” sunt în mod obiectiv incapabili să crească brusc sau pur și simplu să mențină la același nivel livrările de armamente și muniții.
Rusia realizează etapizat și metodic obiectivele operaţiunii militare speciale - demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.În sectorul de sud al frontului, trupele ruseşti macină eficient „contraofensiva” FAU în „mașina de tocat Zaporojie”, în sectorul de nord atacă cu succes punctele fortificate ale inamicului și eliberează localităţile din regiunea Harkov. – au ajuns spre suburbiile Kupianskului.
Trupele Federației Ruse înaintează prin lupte în direcția Kupiansk şi au ieşit către Kupiansk la nord-est de Ivanovka - la 100 km est de Harkov. În același timp, grupurile de asalt ale Armatei a 6-a au capturat cinci puncte fortificate în zona satului Olşanî, la 20 km vest de Harkov (https://t.me/mod_russia/29117).Ceva mai devreme, trupele ruseşti au eliberat cinci localităţi în regiunea Harkov (https://ria.ru/20230808/kontrol-1888947808.html).
Administrația regională controlată de Kiev pregătește a doua din martie 2022 evacuare a populației, în pofida dorinței majorității locuitorilor Harkovului. În listă sunt 53 de localităţi.
În ajun, comandantul forțelor terestre ale FAU, Aleksandr Sîrski, a efectuat o cercetare la unul dintre posturile de comandă din raionul Kupiansk și a ajuns la concluzia evidentă că Forțele Armate ale Rusiei pregătesc aici o ofensivă puternică: „Pumnul de șoc a fost deja creat. Scopul este de a străpunge apărarea ucraineană și de a intra în Kupiansk.” Gurile rele au constatat că apariția lui Sîrski în prima linie duce întotdeauna la înfrângerea zdrobitoare a FAU, așa a fost anterior lângă Soledar și Artiomovsk.De fapt, totul merge spre asta.
Anterior, comandamentul ucrainean a comunicat că Rusia a concentrat în direcția Kupiansk „peste 100 de mii de militari, peste 900 de tancuri, peste 555 de sisteme de artilerie, 370 de tunuri autopropulsate”.
Potrivit Institutului Internațional de Studii Strategice, partea Forțelor Terestre ale Rusiei care acționează în zona operaţiunii speciale numără aproximativ 550 de mii de militari.Metoda de calcul nu este cunoscută, confirmarea sau să infirmarea exactităţii cifrelor nu este posibilă.
Trupele ruseşti acţionează la fel de eficient în direcția Zaporojie, contraatacând cu succes la vest de Artiomovsk, aplică lovituri combinate asupra obiectivelor militare și logisticii adânci în spatele FAU - în regiunile Rovna, Hmelniţk, Kirovohrad, Cernigov și altele. Tactica rusă „de la apărare la ofensivă” este o cale sigură de învingere a inamicul și de atingere a obiectivelor operaţiunii speciale.

Deşteptarea Occidentului

În a treia lună de „contraofensivă”, trupele ucrainene nu au ajuns nici măcar la prima linie de apărare profund eşalonată.Forța vie şi tehnica regimului de la Kiev este nimicită înainte de a ajunge la linia de desfășurare în formațiuni de luptă - prin lovituri ale artileriei, avioanelor de atac, pe câmpurile minate.Armata ucraineană mai dispune de rezerve, dar țările NATO și alți „donatori” sunt în mod obiectiv incapabili să crească brusc sau pur și simplu să mențină livrările de armamente și muniții.Occidentul va avea nevoie de ani pentru a crea noi capacități ale complexului militar-industrial.
Publicația americană The Hill menţionează: „Lipsa progresului în contraofensivă îl pune pe președintele Joe Biden într-o situație dificilă. Dar în loc să regândească strategia, el pur şi simplu aruncă banii și speră într-un miracol - o posibilă schimbare radicală pe câmpul de luptă... sau o răsturnare politică la Moscova.Occidentul începe să ”obosească de Ucraina” și majoritatea americanilor se pronunță împotriva autorizării de către Congres a ajutorului militar și economic suplimentar către Kiev.Congresmanul democrat american Michael Quigley, după o discuție îndelungată în Europa cu instructorii militari americani ai unităților ucrainene, a declarat: „Comunicatele despre situația de pe câmpul de luptă în Ucraina sunt de natură să trezească la realitate”.
Washingtonul a găsit 6 miliarde de dolari „în plus” pentru Forțele Armate ale Ucrainei, însă nici măcar complexul militar-industrial american (90% din industria militară a NATO) nu poate transforma rapid acești bani în obuze de artilerie de 155 mm.„Munițiile de importanță critică” i se termină Americii, dar nu Rusiei.Și deși Germania îi va trimite suplimentar Ucrainei 25 de tancuri Leopard 1A5, acești martori ai Războiului Rece cu siguranță nu vor putea reuși în unul fierbinte - din cauza înapoierii tehnologice, a puterii de luptă insuficiente și a blindajului.
În primul an al operațiunii militare speciale, Occidentul colectiv „i-a dat” Kievului toate arsenalele sale, zeci de miliarde de dolari și euro, a sacrificat Nord Streams și interesele economice pe termen lung ale Europei.Înfrângerea „rapidă” a Rusiei – prin sancțiuni economice aspre și cu forțele Ucrainei marionete – nu a reușit.Arhitecții „proiectului ucrainean” sunt copleșiți de furie și neputință.Soarta postbelică a regimului banderovist în Occident nu preocupă în mod special pe nimeni, însă un nou eșec geopolitic subminează rămășițele autorității internaționale a „hegemonului”, lipsește de sens și otrăvește însăși existența NATO.
La Washington și Bruxelles s-a format deja înțelegerea: trupele rusești vor zdrobi în curând FAU de pe malul stâng al Niprului și vor trece la ofensivă, pe care nimic nu o va opri.Și arată absolut amenințător pentru SUA perspectiva inevitabilei, după victoria rusească, versiuni chineze a operațiunii militare speciale pe insula Taiwan.
Fluxul de știri
0