Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia poate folosi ruble pentru a achita garanțiile de stat furnizate în monedă străină

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2023
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a introdus o procedură temporară pentru achitarea garanțiilor de stat furnizate în monedă străină, permițându-se plătirea lor în ruble.
BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a introdus o procedură temporară pentru achitarea garanțiilor de stat furnizate în monedă străină, permițându-se plătirea lor în ruble, chiar și fără acordul beneficiarilor, potrivit unui decret publicat miercuri.
„Îndeplinirea obligațiilor statului Federației Ruse (garantul) referitoare la garanții care sunt furnizate în monedă străină ... beneficiarilor care sunt entități juridice rusești și străine și persoane fizice, precum şiorganizații financiare internaționale, este efectuatăcu luarea în considerare a specificațiilordinacest decret”, menţioneazădocumentul, potrivit Sputnik.
Potrivit documentului, Rusia își va îndeplini obligațiile în ruble, dacă acest lucru este solicitat de către un beneficiar. Cu toate acestea, chiar și în absența unei astfel de solicitări, Rusia poate plăti unui beneficiar în ruble, dacă este imposibil să-și îndeplinească obligațiile în moneda străină. Banii sunt apoi transferați într-un cont deschis la cererea Ministerului rus al Finanțelor cu o organizație care acționează ca agent al guvernului rus în chestiuni referitoare la furnizarea garanțiilor de stat. În prezent, aceasta este corporaţia rusească de stat VEB.RF.
Fluxul de știri
0