Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentar german: Sancțiunile anti-Rusia distrug industria germană

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2023
Abonare
Berlinul obișnuia să importe cantități mari de energie ieftină din Rusia pentru a-şi menține fabricile funcționale.
Berlinul obișnuia să importe cantități mari de energie ieftină din Rusia pentru a-şi menține fabricile funcționale.BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Cea mai mare economie din UE se confruntă cu o scădere economică şi mai accentuată și cu o desindustrializare ca urmare a politicii blocului de sancțiuni împotriva Rusiei, a avertizat parlamentarul german Uwe Schulz.
Potrivit unei declarații publicate pe site-ul partidului de dreapta AfD, în care Schulz este membru, măsurile punitive nu au reușit să afecteze Rusia, dar au devastat economia germană.
„Sancțiunile împotriva Rusiei și măsurileeconomice impuse deCoaliția "Semafor"de laguvernare [Partidul Social Democrat din Germania (SPD), Partidul Liber Democrat (FDP) şi Verzii] conduc Germania și activitatea economică [a ţării] direct cătredesindustrializare”, a declarat politicianul, citat de RT.
El a adăugat că „nu este surprinzător faptul că, în 2022, Federația Rusă a înlăturat Germania de pe locul cinci în clasamentul celor mai mari economii din lume.”
Cel mai recent raport al World Economics a arătat că Rusia s-a clasat printre cele mai mari cinci economii ale lumii și drept cea mai mare din Europa în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP), de la sfârșitul anului 2022, în ciuda sancțiunilor. Datele au arătat că Rusia s-a clasat înaintea economiei Germaniei de 5 trilioane de dolari în ceea ce priveşte PPP.
Potrivit lui Schultz, efectul devastator al sancțiunilor împotriva Rusiei asupra economiei germane este evidențiat în „perspectivele economice dezamăgitoare [pentru țară] pentru 2023”, precum și în „rezultatele slabe din industria auto, [ceea ce] continuă să ducă la scăderea producţiei”. În acest sens, parlamentarul a cerut guvernului german să „ridice imediat sancțiunile economice împotriva Rusiei” pentru a „împiedica [alte] daune economice”.
Săptămâna aceasta, șeful Federației Asociațiilor Angajatorilor Germani din industria metalurgică și a ingineriei electrice (Gesamtmetall), Stefan Wolf, a spus că economia germană nu mai este competitivă și a devenit „bolnava Europei”. Potrivit estimărilor sale, țara ar putea cădea în recesiune în a doua jumătate a anului.
Livrările de gaze și de petrol rusesc în cea mai mare economie a UE au fost fie reduse semnificativ, fie oprit în întregime, după ce Bruxelles-ul a impus multiple runde de sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la conflictul din Ucraina. Moscova a răspuns prin reducerea livrărilor de combustibil și impunerea unui nou sistem de plată bazat pe ruble. Înainte de aceasta, economia germană se baza pe Rusia pentru satisfacerea a 40% din cererea sa de gaz și pentru aproximativ o treime din nevoile sale de petrol.
Fluxul de știri
0