România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Întâlnire internațională la Galați pe tema cerealelor ucrainene

© AFP 2024 / SAFIN HAMEDПшеница
Пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2023
Abonare
La Galați se desfășoară o întâlnire internațională menită să transforme România în hub pentru a salva afacerile americane din agricultura ucraineană, în ciuda opoziției celorlalte state din estul UE.
BUCUREȘTI, 11 aug -Sputnik. La convocarea SUA, care deține prin companiile sale bună parte din producția agricolă ucraineană, oficiali din România, Republica Moldova, Ucraina și UE participă, vineri, la Galați, la o întrevedere despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina.
La conferinţa de presă pe tema exporturilor agricole ale Ucrainei în cadrul culoarelor de solidaritate UE - Ucraina vor participa ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Jim O'Brien, care conduce biroul SUA ce gestionează regimurile de sancţiuni (U.S. Sanctions Coordinator), vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, Magda Kopczynska - director pentru Transportul pe Apă de la Directoratul-General pentru Mobilitate şi Transport, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea.
Astfel, în cadrul întâlnirii va fi transmisă inclusiv recunoştinţa faţă de România "pentru eforturile sale neclintite în sprijinirea exporturilor de cereale ucrainene".
Subiectul discuţiilor va fi îmbunătăţirea rutelor alternative de transport pentru cerealele din Ucraina.
"Colaborând, suntem hotărâţi să consolidăm şi să diversificăm rutele alternative pentru exporturile de cereale pe cale ferată, rutieră şi maritimă, asigurând rolul esenţial al Ucrainei pe piaţa alimentară globală", adaugă sursa citată, care denunţă Kremlinul pentru că "a transformat hrana în armă şi a pus în pericol securitatea alimentară globală".
"Statele Unite rămân pe poziţie fermă alături de Ucraina, promiţând sprijin şi asistenţă continuă, pentru a ajuta Ucraina să depăşească provocările şi să promoveze prosperitatea în regiune", mai precizează Ambasada SUA.
Fluxul de știri
0