Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Uganda acuză Banca Mondială

© Sputnik / Miroslav RotariВсемирный банк
Всемирный банк - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2023
Abonare
Uganda acuză Occidentul colectiv că, prin intermediul mecanismelor financiare internaționale, precum Banca Mondială, încearcă să își impună propria viziune ideologică, inclusive promovarea propagandei homosexuale.
BUCUREȘTI, 10 aug -Sputnik. Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a acuzat Banca Mondială (BM) că face presiuni asupra ţării sale pentru a încerca să o determine să renunţe la legea sa anti-homosexualitate, informează AFP.
Ugandezii "se vor dezvolta cu sau fără împrumuturi", a scris Museveni pe Twitter, redenumit X, după ce Banca Mondială a suspendat toate împrumuturile noi către Kampala din cauza unei legi anti-homosexualitate promulgată pe 29 mai de către preşedinte."De aceea este regretabil că Banca Mondială şi alţii încearcă să facă presiuni pentru ca să ne abandonăm credinţa, cultura, principiile şi suveranitatea folosind banii".
"Nu avem nevoie de presiuni din partea nimănui pentru a şti cum să rezolvăm problemele societăţii noastre", a mai spus Museveni.
Fluxul de știri
0