Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Compania rusească Rostec a crescut de patru ori producția de vehicule blindate

© AFP 2024 / Saul LoebТанки Т-90 на параде в честь празднования Дня Республики в Индии
Танки Т-90 на параде в честь празднования Дня Республики в Индии - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2023
Abonare
Producția de vehicule blindate a crescut de patru ori de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, a anunţat Rostec.
BUCUREŞTI, 10 aug – Sputnik. Rostec este o corporație de stat rusească, specializată în dezvoltarea, producția și exportul de produse industriale de înaltă tehnologie pentru diverse sectoare precum cel aerospațial, de apărare și de electronice.
Producția de vehicule blindate a crescut de patru ori de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, a declarat Rostec, corporația de stat din domeniul apărării, într-un interviu înaintea Forumului internațional de tehnologie militară Army-2023.
„De la începutul operațiunii militare speciale, volumul producției de vehicule blindate a crescut de patru ori. Livrările sunt adesea efectuateînainte de termen. Dorescsă menţionezcă vehiculele pe care le trimitem pe front sunt îmbunătățite în mod constant, ținând cont de experiența de luptă. Protecția acestoraeste îmbunătățită”, a declarat primul adjunct general al Rostec, Vladimir Artiakov, citat de Sputnik Internaţional.
Producătorii „Uralvagonzavod” și „High-Precision Complexproduc o serie largă de vehicule blindate, inclusiv tancurile T-72B3, T-80 și T-90M, vehicule de luptă pentru infanterie BMP-3, vehicule de luptă cu paraşutişti BMD-4M, arme de artilerie howitzer Msta-S şi alte echipamente. Artiakov a amintit, de asemenea, că, de la începutul operațiunii speciale, producția de muniție pentru artilerie cu autopropulsie și MLRS a crescut de 20 de ori.
Un sistem promițător de apărare la bord, bazat pe noi principii, este dezvoltat pentru elicopterele rusești, sistem care va face posibilă contracararea rachetelor cu sisteme de orientare combinate, a mai spus Artiakov.
El a adăugat că actualul sistem de apărare „Vitebsk” de la bord demonstrează o eficiență ridicată în zona operaţiunii militare speciale, protejând în mod fiabil elicopterele ruseşti de sistemelede apărare antiaeriană portabile, inclusiv de cele fabricate în Occident.
De asemenea, Artiakov s-a referit la kitul special de camuflaj al vehiculelor blindate „Nakidka”, care protejează tancurile rusești de posibilitatea de a fi recunoscute prin satelit și din aer.
El a menționat că „producătorii de vehicule blindate au primit deja primele probe de camuflaj”.„Sunt sigur că tancurile și BMP-urile vor fi cu siguranță echipate cu acest material de protecție în viitor”, a adăugat primul șef adjunct al Rostec.
Fluxul de știri
0