Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

RT primește cererile pentru premiul internațional al reporterilor militari

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaТелеканал RT DE на немецком начинает вещание
Телеканал RT DE  на немецком начинает вещание - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2023
Abonare
Postul de televiziune RT începe admiterea cererilor pentru participarea la Khaled Alkhateb International Memorial Awards - premiu internațional anual acordat jurnaliștilor pentru cele mai bune lucrări din zona de conflict.
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Premiul a fost instituit în memoria jurnalistului Khaled al-Khatib, ucis în Siria pe 30 iulie 2017, care a colaborat cu RT Arabic.
Premiul Internațional Khaled Al-Khatib este acordat la următoarele categorii:
- „Cea mai bună lucrare din zona de conflict” - materiale despre conflictele armate și despre consecințele acestora;
- „Cea mai bună lucrare: misiunea umanitară” - istorii despre oameni care se află zona de conflict, despre ajutorul acordat populației civile și refugiaților. Lucrări despre restaurarea orașelor și revenirea la viața pașnică.
Câștigătorii Premiului Khaled Alkhateb International Memorial Awards 2023 vor primi o recompensă în bani de 200 de mii de ruble.
Cererea poate fi depusă pe site-ul https://award.rt.com/ru/. Lucrările sunt acceptate în formă scrisă și în format video.
În primul an, premiile au fost acordate concurenților din Irak, Irlanda și Singapore. În 2019 au devenit laureați reprezentanții Rusiei, SUA, Italiei și Indiei. În 2020 au primit premiul reporterii militari din Rusia, Siria și India. Câștigătorii premiului RT 2021 au devenit reporterii de război din Rusia, SUA și Yemen. Anul trecut au fost admise lucrări despre operațiunea militară specială din Ucraina, câștigători au fost reporterii de război ai publicațiilor ”Izvestia” și ”Komsomolskaia Pravda”, ai studioul ”TOK” și RIA Novosti.
Din momentul înființării premiului, din componența juriului au făcut parte cunoscuți jurnaliști străini și ruși, printre care Irada Zeinalova, Evgheni Poddubnîi și Aleksandr Koț.
Postul de televiziune RT a instituit Premiul Khaled Alkhateb International Memorial Awards în memoria jurnalistului în ​​vârstă de 25 de ani Khaled al-Khatib, care a colaborat cu RT Arabic. El a fost ucis în urma unui atac cu rachete al militanților în provincia siriană Homs în 2017. În reportajele sale, Khaled reflecta luptele dintre forțele guvernamentale ale Siriei și teroriști. În 2018, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care i-a fost acordată post-mortem lui Khaled al-Khatib medalia „Pentru curaj”, care a fost transmisă familiei sale la prima ceremonie de înmânare a premiului.
Fluxul de știri
0