România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ce alege România: SUA sau Europa? Un expert dă răspunsul

© Photo : Președintele RomânieiIohannis și Biden
Iohannis și Biden - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Director executiv la universitatea Princeton, Nadia Crișan, susține că România poate și trebuie să fie la fel de apropiată de ambele axe și să conlucreze cu toți aliații săi. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Unii experți susțin că, asemenea Poloniei, România ar avea de ales între axa Washington-Londra și Paris-Berlin.
Fost diplomat în SUA, actualmente director executiv la universitatea Princeton, Nadia Crișan este de părere că ne aflăm în fața unei false probleme.
Și aceasta pentru că, este de părere expertul, România poate și trebuie să fie la fel de apropiată de ambele axe și să conlucreze cu toți aliații săi.
„Între America și Europa alegem a treia variantă: ambele, în aceeași măsură. Deci, a treia variantă e ideală”, e sfatul ei.
În opinia Nadiei Crișan, încrederea, pentru România, trebuie să însemne ambele paliere.
Astfel, dacă România poate atrage 10, 11 miliarde de euro pe an de la Bruxelles, aceasta este abordarea de încredere cu Franța, Germania, iar aici România trebuie să demonstreze foarte multe lucruri înainte de a arăta preferințe.
”Apoi avem cealaltă relație, complementară cu Washingtonul, pe care am început să o construim după ‘89 și care trebuie întărită. E nevoie de multă muncă la Washington”, adaugă ea.
Fluxul de știri
0