România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Românii pleacă în număr masiv din ţară

© Facebook / Mihaela DragusanuPasagerii români care au fost blocați în aeroportul din Lisabona
Pasagerii români care au fost blocați în aeroportul din Lisabona - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Număr record de români plecaţi din ţară: 50.000 de români au plecat definitiv din România anul trecut, cel mai mare număr din ultimii 30 de ani
BUCUREȘTI, 8 aug - Sputnik. Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că anul trecut aproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară, cel mai mare număr din ultimii treizeci de ani.
Prin comparație, în ultimul deceniu, țara noastră a pierdut prin migraţia externă definitivă 250.000 de români, adică echivalentul populației unui județ de dimensiuni medii. Lor li se adaugă și cei temporari, adică acei români care pleacă să muncească în străinătate sau la studii, dar care apoi se întorc în țară.
Tot statistica ne arată o Românie în declin demografic accentuat. Față de acum 10 ani, am pierdut peste un milion de locuitori. O altă problemă este îmbătrânirea populației, vârsta medie a crescut de la 40,6, la 42,4 ani.
Datele istorice arată că populația României a crescut constant de la Unirea Principatelor și până în 1990. După 1989, dezastrul demografic este comparabil cu perioada fanariotă, încheiată în 1821.
Fluxul de știri
0