România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România – țara din UE unde oamenii nu au bani să plece în concedii

Lei românești - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Procentual, 6 din 10 români nu au condițiile pentru efectuarea unui sejur de 7 zile într-un an. Care este situația în Grecia, Croația, Bulgaria, Italia, Cipru și Portugalia.
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Potrivit unei statistici Eurostat, un procent mare, de 60% dintre români nu merg nicăieri nici măcar pentru un sejur de o săptămână.
Din acest punct de vedere, România este pe ultimul în UE, depășind de departe Grecia, unde procentajul celor care nu își pemit un concediu pe an este cu puțin sub 50%. De fapt, ne comparăm cu o țară din afara UE, Turcia, unde, de asemenea, 60% dintre cetățeni nu merg nicăieri. Chiar și Serbia, deși în afara UE, stă mai bine decât România.
Țări unde cu puțin peste 40% din cetățeni nu-și pemit tradiționalul sejur de 7 zile sunt Croația, Bulgaria și Ungaria, în timp ce Italia, Cipru și Portugalia sunt cu puțin sub acest reper. La nivelul Uniunii Europene, procentajul celor care nu-și pemit concediu este mai mic de 30%, aproape de acest nivel mediu fiind Polonia, Irlanda și Germania, transmite profit.ro.
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2023
România
România se îngroapă în datorii
Fluxul de știri
0