Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Occidentul conduce Moldova pe scenariul ucrainean, afirmă liderul diasporei

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду и Урсула фон дер Ляйен
Майя Санду и Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Liderul „Uniunii Populare a Moldovei” Tanasii: Occidentul îndreaptă Moldova pe scenariul ucrainean.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Occidentul conduce Moldova pe scenariul ucrainean, impunând țării ruperea relațiilor cu Rusia și cultivând rusofobia, respectiva opinie a fost exprimată într-un comentariu pentru RIA Novosti de către vicepreședintele autonomiei culturale naționale moldovenești din Sankt Petersburg „Patria”, membrul consiliului republican al platformei publice „Uniunea Populară a Moldovei” Alexandru Tanasii.
Autoritățile Moldovei au început să vorbească de anul trecut despre necesitatea denunțării unui șir de acorduri cu CSI. Ministerele intenţionează să analizeze toate acordurile cu CSI şi să le denunţe pe cele care au devenit „ineficiente”, sperând să le înlocuiască cu acorduri bilaterale cu ţările membre ale Comunității. În ultima lună au fost denunțate zeci de acorduri, iar țara s-a retras și din IPA CSI.
„Provoacă o profundă îngrijorare acțiunile autorităților de la Chișinău, care denunță tratatele cu CSI. Autoritățile moldovenești au renunțat deja de urgență la o serie de acorduri importante. Tratatele cu CSI joacă un rol important în cooperarea social-economică, culturală și în domeniul securității pentru cetățenii Moldovei și pentru țară în ansamblu. În opinia mea, Occidentul îndreaptă Moldova pe scenariul ucrainean - în țara vecină Rusia a fost declarată mai întâi sursa tuturor nenorocirilor, apoi au rupt toate legăturile cu ea și în consecință Kievul a declanșat un război împotriva cetățenilor pro-ruși din Donbass”, a menționat Tanasii.
El a subliniat că Rusia nu a fost niciodată și nu este acum un dușman al Moldovei, ea are o atitudine loială față de cetățenii țării, iar istoria ambelor țări este strâns împletită.
"Este o minciună absolută că Rusia ar avea o atitudine ostilă față de Moldova, așa cum sunt prezentate în ultima perioadă lucrurile de către autoritățile țării. Astăzi, autoritățile Federației Ruse le oferă cetățenilor moldoveni posibilitatea de a câștiga bani. Imigranții de muncă își asigură nu numai propriul trai, ci și, în medie, a până la trei membri ai familiei lor. Prin urmare, peste un milion de cetățeni ai țării trăiesc tocmai datorită relațiilor parteneriale tradiționale și prieteniei de secole a țărilor noastre. Ce se va întâmpla cu ei dacă imigranții de muncă vor fi expulzați din Rusia? Nu pot să nu subliniez interacțiunea istorică și culturală a țărilor noastre și Victoria comună pentru toate popoare URSS în Marele Război pentru Apărarea Patriei", a spus Tanasii.
Liderul diasporei moldovenești din Rusia și-a exprimat speranța că iluziile pro-occidentale se vor risipi totuși în țară, locuitorii ei nu vor să fie atrași în conflicte și vor da o apreciere activității actualei puteri la viitoarele alegeri.
Fluxul de știri
0