Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India propune o soluție incluzivă pentru conflictul din Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2023
Abonare
Consilierul pentru securitate națională al Indiei a subliniat că New Delhi consideră dialogul și diplomația drept singura cale viabilă către încheierea conflictului.
BUCUREŞTI, 8 aug – Sputnik. Consilierul pentru securitate națională al Indiei, Ajit Doval, care a participat la discuțiile de pace găzduite de Arabia Saudită în weekend, a subliniat că New Delhi consideră dialogul și diplomația drept singura cale viabilă către încheierea conflictului.
Ajit Doval a reafirmat angajamentul Indiei pentru găsirea unei soluții de durată și cuprinzătoare la criză.
„Impactul global al conflictului din Ucraina este substanțial, în special pentru țările din Sudul Global. Dreptrăspuns, India oferă atât asistență umanitară pentru Ucraina, cât și ajutorul economic pentru țările vecine din Sudul Global”, a declarat oficialul, potrivit presei indiene, citate de RT.
„Întâlnirea de la Jeddah prezintă o provocare dublă - rezolvarea situației actuale și atenuarea repercusiunilor conflictului. Pentru a aborda aceste provocări în mod eficient, eforturile concertate trebuie să fie direcționate simultan către ambele aspecte, necesitând o muncă preliminară substanțială”, a adăugat Doval.
Consilierul pentru securitatea națională a subliniat necesitatea ca toate părțile interesate să fie implicate, pentru a ajunge la o soluționare justă și de durată.
„În acest spirit a participat India la întâlnirea de la Jeddah”, a spus Doval.
New Delhi a menţinut contactul constant atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, la cele mai înalte niveluri diplomatice, de la izbucnirea conflictului, a menționat consilierul.
„Deşi au fost prezentate numeroase propuneri de pace, niciuna nu a obținut o acceptare deplină din partea ambelor părți. Prin urmare, o întrebare esenţială care trebuie adresată în timpul ședinței este dacă o soluție care să satisfacă toate părțile interesate relevante va putea fi realizată”, a spus Doval.
El a adăugat că India susține ordinea globală pe baza principiilor consacrate în Cartea ONU și în dreptul internațional.
Participarea Indiei la Summit-ul de la Jeddah, la care au participat aproximativ 40 de ţări, inclusiv China, „este în concordanță cu poziția noastră afirmată de mult timp, că dialogul și diplomația este calea de urmat”, a spus reporterilor săptămâna trecută Arindam Bagchi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.
India a fost unul dintre cei patru membri ai grupului BRICS format din economii emergente, care a luat parte la discuțiile de pace găzduite de saudiți, iar Moscova a menţionat că va discuta rezultatul consultărilor cu partenerii săi din BRICS.
Fluxul de știri
0