Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul: Armata SUA este lovită de un gol fără precedent de conducere

© AFP 2024Пентагон
Пентагон - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2023
Abonare
Pentagonul a avertizat că un impas politic legat de numirile comandantului superior poate pune în pericol pregătirea trupelor
BUCUREȘTI, 6 aug - Sputnik. Armata SUA și Corpul de Marină nu au un lider de vârf pentru prima dată în istorie din cauza unei dispute politice la Washington, care ar putea submina eforturile de a recruta trupe și de a se asigura că sunt gata să apere națiunea, a avertizat Pentagonul.
Secretarul Apărării Lloyd Austin a susținut vineri că eșecul Senatului SUA de a confirma nominalizările militare pentru peste 300 de posturi de ofițer în așteptare, inclusiv șefi pentru cele două forțe de luptă terestre ale țării, este perturbator și ar putea împiedica relațiile cu aliații.
Senatorul Tommy Tuberville, un republican din Alabama, a blocat aprobările pentru numirile într-o dispută cu privire la noile beneficii de avort oferite de Pentagon pentru militarii și persoanele aflate în întreținerea acestora.
„Astăzi, pentru prima dată în istoria Departamentului Apărării, două dintre serviciile noastre vor funcționa fără conducere confirmată de Senat”, a spus Austin într-un discurs la Joint Base Myer-Henderson Hall din Arlington, Virginia. El a adăugat: „În lumea noastră periculoasă, securitatea Statelor Unite cere tranziții ordonate și prompte ale liderilor noștri militari confirmați”.
Marine Corps a rămas fără un lider de top de când generalul David Berger și-a încheiat mandatul de patru ani ca comandant pe 10 iulie. Vidul a marcat primul astfel de decalaj de conducere pentru ramură în 164 de ani. Armata a rămas cu același gol de conducere vineri, când generalul James McConville a renunțat la comanda sa ca șef de stat major.
„Echipele mari au nevoie de lideri grozavi, iar asta este esențial pentru menținerea întregii puteri a celei mai letale forțe de luptă de pe pământ”, a spus Austin. „Este vital pentru conducerea noastră globală și pentru încrederea rețelei noastre remarcabile de aliați și parteneri.”
Fluxul de știri
0