Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Opoziția ”face valuri” de protest în Israel

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Israelul este tulburat de un nou val de proteste în fața voinței ferme a guvernului Netanyahu și a coaliției de guvernare de a duce mai departe reformele în justiție.
BUCUREȘTI, 6 aug -Sputnik. Zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă în mai multe orașe din Israel, la îndemnul opoziției de a pune presiune pe coaliția de guvernare ca să nu ducă mai departe reformele din justiție.
Pe lângă presiunil externe și tensionarea relațiilor cu Statele Unite și UE, Israelul are parte și de opoziția stângii progresiste, tot mai speriată de consolidarea puterii guvernamentale.
Guvernul consideră că reforma, care urmăreşte creşterea puterii parlamentarilor faţă de cea a magistraţilor, este necesară pentru a asigura un echilibru mai bun al puterilor, dar cei care o critică o văd ca pe o ameninţare la adresa democraţiei şi se tem că deschide calea spre dictatură.
O primă clauză a proiectului de reformă, care limitează posibilitatea Curţii Supreme de a invalida o decizie a guvernului, a fost adoptată de Parlament. Procesul legislativ este în prezent suspendat ca urmare a vacanţei parlamentare de vară. Premierul Netanyahu a promis să fie deschis în privinţa negocierilor privind etapele următoarele.
Fluxul de știri
0