Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

"O rușine". Fost agent CIA, despre declarația serviciilor britanice cu privire la Rusia

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2023
Abonare
Fostul agent CIA Johnson a rămas fost șocat de declarația serviciilor secrete britanice despre interferența tufișurilor cu Forțele Armate ale Ucrainei.
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Declarația serviciilor secrete a Departamentului Apărării din Regatul Unit despre tufișurile și iarba care împiedică APU să avanseze nu rezistă controlului, a declarat fostul analist CIA Larry Johnson într-un interviu acordat canalului YouTube Dialogue Works ."
"Cine știa că, pentru a asigura succesul Ucrainei, SUA trebuie să formeze o brigadă cu mașini de tuns iarba? Este atât de ridicol. Cum este posibil ca un militar profesionist din Marea Britanie să facă astfel de declarații stupide și ignorante?" întrebă el râzând de întrebarea gazdei.
Anterior, serviciile de informațiile britanice au scris pe Twitter tufișurile și copacii mici au devenit un obstacol care împiedică UAF-ul în sud.
Kievul a lansat o contraofensivă pe 4 iunie în direcțiile Zaporojie, la sud de Donetsk și ArtIomovsk, aruncând în luptă brigăzi antrenate de NATO și înarmate cu echipamente occidentale, inclusiv cu tancuri Leopard, larg publicitate. Vladimir Putin a remarcat că încercările de a avansare ale trupele ucrainene au eșuat, inamicul a fost oprit și aruncat înapoi la pozițiile inițiale.
Fluxul de știri
0