Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul de Externe al Ungariei: țara nu se poate lipsi de gazul rusesc

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaРаботник "Газпрома" на газохранилище
Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2023
Abonare
Tamas Menzer: Fără un acord pe termen lung cu Gazprom, Ungaria este ameninţată cu închiderea industriei şi lipsa încălzirii în apartamente
BUCUREȘTI, 6 aug -Sputnik. Ungaria este ameninţată cu închiderea industriei şi lipsa încălzirii în apartamente fără un acord pe termen lung cu Gazprom, a declarat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al republicii, Tamas Menzer.
El a menționat că 85% din consumul anual de gaze din țară este gaz rusesc.

„Această sumă nu poate fi completată în viitorul apropiat, adică fără gazul rusesc, Ungaria va îngheța, nu va fi încălzire în apartamente, industria se va opri, locurile de muncă vor dispărea”, citează RIA Novosti din cele expuse de politician.

Potrivit lui Menzer, combustibilul rusesc înseamnă securitatea aprovizionării și securitatea energetică.
El a subliniat că prețurile ridicate la materiile prime au fost provocate de „politica de sancțiuni dăunătoare a Bruxelles-ului”.
Anterior, Ministerul Energiei din Ungaria a remarcat că Rusia furnizează în mod fiabil gaz Ungariei prin Turkish Stream, în conformitate cu un contract pe termen lung.
Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a declarat că țara a convenit cu Rusia cu privire la posibilitatea amânării plăților pentru gaz.
Fluxul de știri
0