Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lecornu: În Franța se știa despre „situația fragilă” din Niger înaintea loviturii de stat

© AP PhotoПолковник-майор Амаду Абдраман объявляющий об их государственном перевороте
Полковник-майор Амаду Абдраман объявляющий об их государственном перевороте - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2023
Abonare
Sebastian Lecornu: Serviciile franceze de informații știau despre situația instabilă din Niger
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Serviciile franceze de informații știau despre starea instabilă a lucrurilor din Niger, dar motivul loviturii de stat a fost neașteptat, a declarat pentru AFP ministrul francez al Forțelor Armate, Sebastian .
„Președintele Mohamed Bazum și-a experimentat deja o încercare de a destabiliza [situația din martie 2021]: știam că situația este fragilă. Poate părea neașteptat că impulsul pentru această lovitură de stat a fost, în primul rând, diferențe personale”, a declarat Lecornu.
Lecornu a adăugat că autoritățile franceze nu recunosc stăpânirea rebelilor. Potrivit acestuia, Parisul se concentrează pe cooperarea cu reprezentanții legitimi ai autorităților din Niger, în special în sfera militară.
Pe 30 iulie, ECOWAS a prevăzut o săptămână pentru ca președintele să revină la putere în Niger, apoi poate aplica toate măsurile disponibile, inclusiv cele militare .
Mali și Burkina Faso au avertizat ulterior că intervenția în Niger ar fi o declarație de război asupra lor .
Fluxul de știri
0