Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Palestina pune presiune pe UE

© AP Photo / Olivier MatthysMohammad Shtayyeh
Mohammad Shtayyeh - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
Palestina vrea să pună presiune pe Uniunea Europeană ca să se implice mai mult în recunoașterea sa ca stat și pentru a pune presiune asupra Israelului.
BUCUREȘTI, 5 aug -Sputnik. Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh și-a exprimat frustrarea față de felul în care Occidentul colectiv nu întreprinde acțiuni similare de susținere a Palestinei, așa cum face față de Ucraina.
Europa trebuie să facă un nou pas înainte în direcţia de a face ocupaţia israeliană costisitoare, adoptând sancţiuni împotriva Israelului ca putere colonizatoare şi recunoscând Palestina ca stat în frontierele din 1967, a declarat premierul palestinian Mohammad Shtayyeh la Ramallah, în cadrul unui briefing cu mai mulţi jurnalişti români.
Întrebat dacă aşteaptă mai mult de la Uniunea Europeană în privinţa relansării procesului de pace israeliano-palestinian, suspendat de mai mulţi ani şi condiţionat de Israel de existenţa unei iniţiative americane în acest sens, prim-ministrul Autorităţii Palestiniene a răspuns afirmativ.
Fluxul de știri
0