Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul premier al Pakistanului a fost condamnat și arestat

© AP Photo / K.M. ChaudaryИмран Ахмад Хан Ниази
Имран Ахмад Хан Ниази - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2023
Abonare
Nu a fost iertat pentru că a luat distanță față de linia geopolitică trasată de americani așa că a fost sancționat....pentru corupție. Fostul premier al Pakistanului a fost condamnat.
BUCUREȘTI, 5 aug -Sputnik. Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a fost găsit vinovat de corupţie de un judecător, sâmbătă, şi condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-o speţă privind cadourile pe care le-ar fi primit şi vândut ilegal pe când era şef al executivului, a anunţat televiziunea de stat,
Potrivit avocatului său, Khan a fost deja arestat, scrie Reuters.
"Judecătorul Humayun Dilawar a anunţat că implicarea în practici de corupţie a fost dovedită", a transmis televiziunea pakistaneză.
Imran Khan, prim-ministru până în aprilie 2022 şi care neagă acuzaţiile, nu a fost prezent la audieri. Judecătorul a ordonat arestarea sa.
Avocatul lui Khan, Intazar Hussain Panjutha, a declarat sâmbătă prin telefon pentru Reuters că poliţia pakistaneză l-a arestat deja pe Khan la reşedinţa sa din Lahore, oraş în estul Pakistanului.
Experţii în drept sunt de părere că această condamnare ar putea torpila şansele lui Khan de a candida la alegerile care urmează să aibă loc în această ţară la începutul lunii noiembrie.
Fluxul de știri
0