România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: ce preț va avea austeritatea?

© Photo : Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Abonare
România în pragul unei noi crize sociale în contextul în care guvernul trebuie să introducă austeritatea pentru că altfel, depășind deficitul, pierde fondurile PNRR, iar societatea se confruntă cu provocările crizei și inflației.
BUCUREȘTI, 4 aug -Sputnik. Tensiunile cresc în societate, odată cu decizia coaliției de guvernare de a lua măsuri de austeritate.
Guvernul Ciolacu transmite într-un efort disperat de P.R.: tăierile cheltuielilor publice nu sunt măsură de austeritate ci.....o investiție.
La o reuniune cu Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a spus că prioritatea guvernului trebuie să fie sustenabilitatea fiscală și promovarea o creșteri economice sănătoase.
Pachetul de măsuri pregătit de coaliția de guvernare prevede reducerea numărului demnitarilor, oprirea angajărilor la stat și plafoane stricte pentru vouchere de vacanță și indemnizații de hrană.
Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
România
Furtuna care a speriat Europa vine spre România
Boloș se așteaptă ca aceste măsuri să aducă 12 miliarde de lei (aproximativ 2,5 miliarde de euro) la buget.
În același tim, sindicatele atrag atenția: salarizarea în sistemul bugetar din România s-a făcut pornind nu de la creșterea salariului ci de la cea a sporurilor. Deci măsurile gândite de guvern pentru o austeritate financiară ar putea duce la prăbușirea veniturilor reale ale angajaților la stat în sectoare sensibile.
Fluxul de știri
0