Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

La Est sau la West? Încotro se mișcă Moldova?

© Sputnik / StringerMaia Sandu și Emmanuel Macron
Maia Sandu și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Maia Sandu și Emmanuel Macron
Abonare
Propaganda guvernării PAS, care este un apendice al elitelor globaliste occidentale și pe care Occidentul o controlează și o dresează ca pe propriul animal de companie, insistă că Moldova se mișcă strategic spre Vest.
Parțial este adevărat. Sistemul de luare a deciziilor politice și mecanismele de control extern asupra statului nostru sunt băgate într-un proces de supunere totală Occidentului. La moment are loc atât perfecționarea mecanismelor deja capturate (legislativ, executiv, președinție, presă etc.), cât și o luptă pentru capturarea instituțiilor care încă se opun și încearcă să se manifeste în spiritul suveranității și neutralității.
Pe de altă parte, propaganda, controlul și forțarea discursului public să imite „valorile” și „standardele” occidentale nu au cum să ne dezvolte economia de producere, comerțul, serviciile. De aceea miniștrii adecvați ai actualei guvernări (susținuți de câțiva deputați mai pragmatici) lucrează din răsputeri pe frontul Estic, aplicând în practică teoria despre importanța diplomației economice.
Unul dintre cele câteva exemple interesante este ofensiva vicepremierului Vladimir Bolea în aprofundarea relațiilor economice cu India. Același Vladimir Bolea lucrează și în direcția altor țări asiatice, ale căror piețe reprezintă un real interes pentru oamenii noștri de afaceri și pentru potențialul nostru de producere și de export.
Gagauzia - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Politică
A eșuat tentativa de formare a executivului Găgăuziei
Alt caz e vizita recentă a ambasadorului Chinei, Yan Wenbin, la Ministerul moldovean al Apărării. Din comunicatul despre acest eveniment am aflat că Moldova intenționează să continue cooperarea cu China. Mai mult, China ajută Moldova în pregătirea cadrelor militare.
Așadar, propaganda e una, viața reală e altceva. Chișinăul este nevoit chiar și sub o guvernare dominată de sorosiștii din PAS să țină cont de realități și să încerce să practice o politică externă echilibrată, în pofida faptului că această abordare, care în mod ontologic ne este necesară din cauza poziționării noastre geografice, are destul dușmani chiar în interiorul guvernării.
Aici am evocat doar două exemple, dar ele sunt multe. Iar asta înseamnă că sub o guvernare adecvată și echilibrată Moldova are toate șansele să se debaraseze de discursul ridicol și distructiv din politica sa externă și să își promoveze energic interesele pe toate piețele și platformele pe care poate avea acces.
Fluxul de știri
0