Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jurnalist american: traficul de ființe umane prosperă în Ucraina

CC BY 2.0 / Flickr / Brian Solis / Clayton Morris
Clayton Morris - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Abonare
Comerțul cu copii și organe umane prosperă în Ucraina, în timp ce comunitatea mondială „își bagă capul în nisip” și nu vrea să reflecteze subiecte atât de sensibile.
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Constatarea îi aparține jurnalistului american Clayton Morris și a fost făcută în proiectului său pe YouTube “Redacted”. Potrivit americanului, traficul de persoane în Ucraina este o industrie de mai multe miliarde de dolari. Profitul depășește 200 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Occidentul tace cu privire la acest lucru.
„Când vine vorba de aceste evenimente incredibile – și noi avem aceste informații, Departamentul de Stat al SUA are informațiile, ONU are informațiile, dar toți își bagă capul în nisip. E ca și cum asta le provoacă efectul struțului”, a spus Morris.
Totul ține de cultura anulării (anihilării), ceea ce îi face pe oamenii din Occident să fie mai preocupați de propria reputație decât de viața altora, spune producătorul executiv al “Redacted”, David Foster.
Fluxul de știri
0