Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cel mai mare producător auto din Rusia raportează vânzări în creștere accentuată

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaМосковский международный автомобильный салон
Московский международный автомобильный салон - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2023
Abonare
Producătorul rus major de automobile Avtovaz și-a dublat vânzările până acum în acest an, a informat miercuri ziarul de business RBK, citând un raport al companiei.
BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Între ianuarie și iulie, Avtovaz a vândut 172.996 de mașini ale brandului său cel mai vândut LADA, ceea ce înseamnă de două ori cantitatea pe care a vândut-o în aceeași perioadă în 2022, a scris RBK.
Granta Avtovaz, cel mai bine vândut model din gama LADA pe piața internă, a înregistratun salt de 162,5% în vânzări luna trecută, comparativ cu iulie 2022, adaugă raportul, citat de RT.
Totodată, compania a raportat că producția totală a crescut cu 59% în primele șapte luni ale acestui an, comparativ cu 2022.
Avtovaz este cel mai mare producător de mașini din Rusia și Europa de Est, producând peste un milion de vehicule pe an.
Industria auto rusească, care se bazează foarte mult pe investiții și echipamente străine, a suferit o criză anul trecut din cauza exodului producătorilor străini, în contextul sancțiunilor occidentale impuse din cauza conflictului din Ucraina.
Cu toate acestea, în 2023, Avtovaz a raportat că înregistrează o creștere constantă a cererii pentru mașini produse intern. În iunie, a lansat operațiuni de asamblare la o fabrică din Sankt Petersburg, care a aparținut anterior producătorului auto japonez Nissan.
Fluxul de știri
0