Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria acuză SUA

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ungaria este îngrijorată că SUA ”face jocul” Ucrainei sub pretextul scandalului vizelor. Informațiile cu privire la cetățenii maghiari din străinătate ar putea fi folosite contra lor, spune Budapesta.
BUCUREȘTI, 3 aug -Sputnik. Budapesta consideră că nu există nicio garanţie că în cazul în care Ungaria răspunde acestei solicitări, datele maghiarilor din Ucraina Subcarpatică nu vor ajunge la autorităţile din Ucraina, ceea ce ar avea consecinţe foarte serioase pentru maghiarii de acolo, din moment ce Ucraina interzice dubla cetăţenie.
„Declaraţia purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american este înşelătoare şi falsă, întrucât Ungaria a răspuns la absolut fiecare solicitare concretă pe care SUA a avut-o în privinţa aplicării legii, a urmărit penal persoanele în cazul cărora s-a impus acest lucru şi a retras cetăţenia maghiară atunci când era cazul. În ciuda acestui fapt, guvernul american solicită datele maghiarilor care locuiesc peste graniţele Ungariei”, a declarat Bence Rétvári, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, ca reacţie la declaraţia lui Matthew Miller, printr-un comunicat transmis miercuri agenţiei ungare de presă MTI.
Bence Rétvári a amintit că “Statele Unite ale Americii solicită de la Ungaria datele celor 900 000 de maghiari care locuiesc peste graniţele Ungariei şi au dublă cetăţenie, însă Ungaria nu va comunica aceste date nimănui, deoarece asta ar pune în pericol securitatea maghiarilor de dincolo de graniţele ţării”.
Întrucât Ungaria nu dă curs solicitărilor nejustificate ale SUA, este clar că ceea ce face acum SUA este să se răzbune pe maghiari, a explicat demnitarul maghiar.
Fluxul de știri
0