Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA încearcă să își crească influența în inima Asiei

© AP Photo / Erin Schaff / The New York TimesВице-президент США Камала Харрис на борту Air Force Two на пути в Вашингтон
Вице-президент США Камала Харрис на борту Air Force Two на пути в Вашингтон - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
Abonare
SUA dorește un parteneriat privilegiat cu Mongolia, țară care se învecinează doar cu China și Federația Rusă. Printre contractele economice vizate: cuprul și pământurile rare.
BUCUREȘTI, 3 aug -Sputnik.SUA încearcă să își impună influența chiar între Rusia și China. Premierul mongol, Oyun-Erdene, anunță parteneriate lărgite cu SUA, în timpul vizitei sale la Washington. Printre ele, zăcămintele de pământuri rare și cupru, vitale pentru industria IT.
Premierul Oyun-Erdene s-a întâlnit miercuri cu vicepreşedinta SUA Kamala Harris şi a fost de acord să semneze un acord "Cer Deschis" în domeniul aviaţiei civile, fiind de asemenea făcute angajamente de aprofundarea a cooperării economice.
"Am discutat despre potenţiala noastră cooperare în exploatarea pământurilor rare, a mineralelor critice, inclusiv a cuprului", a spus Oyun-Erdene.
Acesta a atras atenția și asupra riscurilor ca un nou ”război rece”, să afecteze profund relațiile dintre cele două țări,
Fluxul de știri
0