Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc acuză Occidentul colectiv

© Sputnik / Asatur Yesayants / Accesați arhiva multimediaPapa de la Roma Francisc
Papa de la Roma Francisc - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
Abonare
Papa Francisc a criticat dur Uniunea Europeană și Occidentul colectiv pentru faptul că în loc să caute pacea, alimentează războiul din Ucraina dar și războaie din altă lume.
BUCUREȘTI, 3 aug -Sputnik. Prezent la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic, la Lisabona, papa Francisc a vorbit despre pace, dar a criticat ferm și Uniunea European pentru că nu face eforturi de a pune capăt războiului din Ucraina.
Papa a atras atenția că Uniunea Europeană și-a încălcat principiile expuse în propriul său tratat constituțional, semnat în 2007 la Lisabona, tratat care prevede printre misiunile fundamentale ale UE tocmai ”promovarea păcii”.
Papa a remarcat ”lipsa unor direcții îndrăznețe către pace” în tot Occidentul colectiv.
”Încontro navighezi, dacă nu oferi procese de pace, soluții creative pentru a pune capăt războiului în Ucraina și a atâtor conflicte care însângerează lumea? Sau din nou, pentru a extinde sfera: Occidentule, în ce direcție navighezi?”
Vaticanul are propria sa acțiune diplomatică pentru inițierea unui dialog între părțile implicate în conflictul din Ucraina, cardinalul italian Matteo Zuppi fiind emisarul special al papei în demersurile diplomatice legate de acest conflict.
Fluxul de știri
0