România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Nou parteneriat cu americanii pentru producția de arme

© Photo : Administrația PrezidențialăKlaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
Abonare
România taie bani din administrație și investește în înarmare. Romarm a semnat cu o companie americană un acord pentru producerea de rachete interceptoare.
BUCUREȘTI, 3 aug -Sputnik. Întreprinderea Electromecanica Ploieşti, filială a Companiei Naţionale Romarm, a semnat cu Raytheon Missiles & Defense o scrisoare de intenţie pentru începerea colaborării pentru producţia în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).
În cadrul întâlnirii, ministrul Ştefan-Radu Oprea a declarat că industria de apărare românească are nevoie de investiţii, schimburi de tehnologie şi know-how.
Totodată, demnitarul a subliniat că semnarea scrisorii de intenţie reprezintă încă o dovadă a funcţionării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, ţara noastră fiind profund interesată de consolidarea relaţiilor bilaterale în mai multe domenii, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).
Fluxul de știri
0