Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Companie germană, hotărâtă să continue afacerile cu Rusia

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2023
Abonare
Producătorul german de utilaje agricole CLAAS va continua să furnizeze combine recoltoare către Rusia, în ciuda suspendării acordului de cereale.
BUCUREŞTI, 3 aug – Sputnik. Producătorul german de utilaje agricole CLAAS va continua să furnizeze combine recoltoare către Rusia, în ciuda suspendării acordului de cereale, a dezvăluit Jan-Hendrik Mohr, directorul executiv al companiei.
Într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, Mohr a declarat că firma sa nu poate și nu dorește să părăsească una dintre cele mai importante regiuni agricole din lume. El a spus că îşi menţine din considerente umanitare decizia de a continua furnizarea de combine, deoarece consideră că este „o contribuție la aprovizionarea mondială cu alimente”.
Mohr a descris suspendarea acordului de cereale ca fiind „dezamăgitoare”, menționând că aceasta va afecta Moscova și Occidentul având în vedere abundența de cereale din Rusia și puterea de cumpărare în Occident.
Potrivit guvernului rus, Inițiativa privind transportul de cereale din Marea Neagră, mediată de ONU și Turcia, care a permis Ucrainei să exporte cereale pe navele comerciale, nu şi-a atins scopurile.
Producătorul german, care a fost criticat pentru activitățile sale de afaceri desfăşurate în Rusia, a susținut că echipamentele sale de producție alimentară se încadrează în scutirile de la sancțiunile internaționale împotriva Moscovei.
„Toate cerealele care sunt trimise prinMarea Neagră în Africa pe o navă trebuie să treacă mai întâi printr-o combină. Prin urmare, este corect faptul că echipamentele agricole au fost parțial scutite de sancțiuni, precum și medicamenteleși echipamentele medicale”, a declarat Mohr, potrivit RT.
Cu toate acestea, CLAAS nu mai furnizează tractoare Rusiei, deoarece acestea, ca mărfuri cu utilizare dublă, ar putea fi utilizate în conflictul din Ucraina. Compania a suspendat producția de combine în Rusia la uzina sa din regiunea Krasnodar, continuând să plătească salarii angajaților rămași, potrivit lui Mohr.
Fluxul de știri
0