Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preţuri mici la energie pentru familiile maghiare

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2023
Abonare
Ungaria continuă să fie cea mai ieftină ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesul populaţiei la energie
BRUXELLES, 2 aug – Sputnik. Guvernul ungar a decis să menţină în continuare preţurile reduse la gaze naturale şi electricitate pentru familiile din Ungaria şi în noul an de consum care începe în luna august, a anunţat Szilárd, Németh, însărcinatul guvernamental responsabil pentru menţinerea redusă a cheltuielilor cu utilităţile.
Suma necesară este disponibilă şi în bugetul anului 2024, în fondul destinat protecţiei cheltuielilor cu utilităţile, a anunţat Szilárd Németh.
Acesta a adăugat că, datorită protecţiei cheltuielilor cu utilităţile, fiecare familie din Ungaria, care consumă energie până la nivelul consumului mediu, poate economisi 181 000 de forinţi (2 293 lei) pe lună.
Politicianul Fidesz a amintit că, în urmă cu un an, Guvernul ungar a decis să menţină reducerea cheltuielilor cu utilităţile până la nivelul consumului mediu, ca răspuns la război şi la politica de sancţiuni eşuată de la Bruxelles.
Acesta este de 1729 metri cubi/an pentru gaze naturale şi de 2523 kilowaţi oră/an pentru electricitate. La electricitate, 78% dintre gospodării se încadrează în această categorie, iar la gaze naturale 85% dintre gospodării, a adăugat însărcinatul guvernamental.
Ca urmare a acestei decizii, a continuat politicianul, potrivit datelor Eurostat, Ungaria continuă să fie cea mai ieftină ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesul populaţiei la energie. Iar în ceea ce priveşte paritatea puterii de cumpărare, doar luxemburghezii şi belgienii se află într-o poziţie mai bună.
Acest lucru înseamnă că în ţări precum Olanda, Irlanda, Germania sau Suedia, oamenii trebuie să plătească mai mult decât în Ungaria pentru energia domestică, în raport cu veniturile lor, a adăugat Szilárd Németh.
Acesta a mai afirmat că Guvernul îşi va menţine politica în ce priveşte reducerea cheltuielilor cu utilităţile, în pofida faptului că Bruxelles-ul şi opoziţia de stânga din Ungaria atacă în mod constant această măsură.
Bruxelles-ul ar face ca familiile din Ungaria să plătească preţul războiului şi al politicii greşite de sancţiuni şi ar lua din competenţa naţională dreptul de a stabili preţurile la energie pentru gospodării. În schimbul fondurilor pe care le primeşte din străinătate, opoziţia de stânga serveşte din plin interesele Bruxelles-ului, a mai afirmat Szilárd Németh.
Fluxul de știri
0