Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a comentat situația acordului cu cereale

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2023
Abonare
Peskov: o revenire la tranzacția cu cereale este posibilă după îndeplinirea tuturor condițiilor Rusiei
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Moscova este gata să revină imediat la acordul cu cereale, dar după ce sunt îndeplinite condițiile pentru Rusia, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov.
Reprezentantul permanent al SUA la ONU a declarat mai devreme că „Statele au fost informate” despre presupusa disponibilitate a Federației Ruse de a reveni la discuția despre acordul cu cereale.
"Moscova este pregătită să revină imediat la acordul cu cereale. Dar după ce sunt îndeplinite condițiile pentru Rusia", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă situația s-a schimbat și dacă Moscova este pregătită să revină la negocierile privind reluarea acordului.
Inițiativa Mării Negre, care a fost semnată pe 22 iulie 2022 de reprezentanții Rusiei, Turciei , Ucrainei și ONU, implică exportul de cereale și alimente ucrainene, precum și de îngrășăminte peste Marea Neagră din trei porturi, inclusiv Odesa . Oferta face parte dintr-un pachet. A doua parte - memorandumul Rusia-ONU, conceput pentru trei ani - prevede deblocarea exporturilor rusești de alimente și îngrășăminte, reconectarea Rosselkhozbank la SWIFT, reluarea livrărilor de mașini agricole, piese de schimb și servicii, refacerea conductei de amoniac Togliatti-Odessa și o serie de alte măsuri.
Acordul cu cereale a încetat pe 18 iulie, Federația Rusă a notificat Turcia, Ucraina și ONU obiecția față de prelungirea acestuia. Președintele rus Vladimir Putin a remarcat anterior că termenii acordului cu Rusia nu au fost respectați, în ciuda eforturilor ONU, deoarece țările occidentale nu aveau de gând să-și țină promisiunile. Putin a subliniat în repetate rânduri că Occidentul a exportat cea mai mare parte a cerealelor ucrainene în statele lor, iar obiectivul principal al acordului - furnizarea de cereale către țările nevoiașe, inclusiv către cele africane - nu a fost niciodată realizat.
Fluxul de știri
0