Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Migrația ilegală- o problemă în creștere pentru UE

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2023
Abonare
Migrația ilegală a crescut în UE cu 10% în primele 6 luni ale anului 2023 (raportat la aceeași perioadă din anul 2022).
BUCUREȘTI, 2 aug -Sputnik.Imigrația ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu o zecime în prima jumătate a anului 2023, a anunțat recent Frontex. Fenomenul este marcat de asemenea de o creștere explozivă migrației pe ruta mediteraneană, dublată de o scădere a migrației pe ruta balcanică.
Majoritatea noilor sosiți au traversat Marea Mediterană. Frontex a arătat că este vorba de 132.370 de încercări de a intra în UE în afara punctelor de frontieră obișnuite, de la începutul anului până la sfârșitul lunii iunie, spunând că aceasta reprezintă cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2022.
Traversările pe ruta centrală a Mării Mediterane au crescut cu mai mult de o treime și reprezintă jumătate din numărul total, deoarece sosirile din Tunisia în Italia au crescut. Traficul pe toate celelalte rute către UE a scăzut din prima jumătate a anului 2022.
Poliția Europeană de Frontieră se așteaptă ca această presiune să continue, deoarece traficanții oferă prețuri mai mici pentru imigranții care părăsesc Libia și Tunisia, pe fondul concurenței acerbe dintre grupările infracționale.
Fluxul de știri
0