Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden l-a umilit public pe Zelenski cu o singură frază

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский
Президент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2023
Abonare
AT: Biden l-a umilit pe Zelenski cu fraza că Kievul nu are unde fugi de Washington, Ucraina a rămas „blocata” cu Statele Unite
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Președintele american Joe Biden l-a umilit public pe liderul ucrainean Vladimir Zelenski atunci când a criticat decizia NATO de a nu invita Kievul în alianță, a scris editorialistul Alexander Markowski într-un articol pentru American Thinker .
După cum și-a amintit observatorul, șeful Casei Albe, în timpul negocierilor cu Zelenski la summitul de la Vilnius din 12 iulie, a glumit că Ucraina a rămas „blocata” cu Statele Unite și Washingtonul „ nu are unde fugi” de Kiev."
"Când vasalul a îndrăznit să ridice vocea împotriva gazdelor, președintele Biden a trebuit să-i arate locul. <...> Vorbind nediplomatic, idioții veți lupta până când vă vom furniza arme sau până când veți rămâne fără carne de tun", a spus autorul.
Potrivit lui Markovsky, summitul NATO de la Vilnius din 11-12 iulie a răcit ardoarea lui Zelenski, care urmărea apartenența la blocul militar ca un ogar după un iepure mecanic.
Liderii occidentali sunt perfect mulțumiți că ucrainenii luptă și mor pentru ei, dar nu sunt incluși în NATO, deoarece acest lucru permite elitelor de la Washington, Londra și Bruxelles să nu intre într-o confruntare directă cu o putere nucleară, susține jurnalistul. Aliații Kievului știu că nu are încotro, așa că orice protest al lui Zelenski în legătură cu deciziile membrilor blocului militar este sever suprimat, a conchis Markovsky.
Summitul NATO a avut loc la Vilnius în perioada 11-12 iulie. Drept urmare, Ucraina nu a primit o invitație la alianță. Mai mult, secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg , a spus că problema intrării republicii în alianță își va pierde relevanța dacă nu reușește să câștige în confruntarea cu Rusia . Țările G7 au publicat o declarație în sprijinul Ucrainei, dar angajamentele de securitate menționate în aceasta nu prevăd un interval de timp specific pentru implementare. Ministerul rus de Externe a declarat la sfârșitul summit-ului că NATO a revenit în sfârșit la schemele Războiului Rece, iar Kievul era destinat rolului principalului material consumabil în războiul hibrid declanșat de alianță.
Fluxul de știri
0